LÁTNIVALÓK
DATE Környezetgazdálkodási Kar: A Körösön átvezető hídtól déli irányba haladva bal oldalon magasodik a DATE Víz- és Környezetgazdálkodási Karának épülete, az 50-es évek végén lebontott egyik Bolza-kastély helyére épült beton-üveg kombináció.
www.tsf.hu
www.szarvas.hu

A Holt-Körös: A város határában 30 kilométer hosszúságban folyik a millió természeti élményt rejtő Körös. A Holt-Körös partvonalának jelentős részét üzemi- és magánnyaralók foglalják el. A térség nagy idegenforgalmi célterület. Kedvelt fürdő- és horgászhely.
www.korosok.hu
www.vimeo.com A szarvasi Holt-Körös
www.vimeo.com Szarvas
Fahíd a mocsári ciprusokkal: A Holt-Körös jobb partján található az Erzsébet-liget. Múlt századi ősét füzesnek nevezték. A város igazi természeti szépsége a füzes-park, amelyet fahíd köt össze a várossal. A vízparton csodálatos mocsári ciprusok állnak.
www.orszagalbum.hu Mocsári ciprus
www.panoramio.com Mocsári ciprusok
Napóra városcímerrel:Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Víz- es Környezetgazdálkodási Karának, az udvari homlokzatának jobb oldalát (Petőfi utca) napóra díszíti.
Szlovák Általános Iskola: A római katolikus templommal szemben lévő tér keleti végében levő épületben a szlovák tannyelvű általános iskola működik.
www.szlovak-szarvas.sulinet.hu
Szoborsétány:A szoborsétány megtekinthető a Holt-Körös jobb partján található Erzsébet-ligetben.
Szlovák tájház belseje: Helyiségeiben korabeli háztártási eszközök, használati tárgyak, szerszámok, a szlovák népviselet darabjai láthatók.
www.vendegvaro.hu - Szlovák Tájház, Szarvas
www.phoenix.szarvas.hu - szlovák tájház, Szarvas
Városháza: A római katolikus templommal szemben levő tér nyugati részén található a polgármesteri hivatal.
Szoborsor:A szoborsor a magyar mezőgazdasági kutatás nagyjait örökíti meg, mely a DATE Környezetgazdálkodási Kar épülete előtt létesített kisebb parkkal szerves részévé vált a városképnek.
Vajda Péter Gimnázium és Szakközépiskola:A Vajda Péter utcában a 20. szám alatt van a Vajda Péter Gimnázium és Szakközépiskola modern épülete.
www.vajda-szvas.sulinet.hu - Vajda Péter Gimnázium
Tessedik Sámuel akácfája:Elején kerítéssel védett, borostyánnal benőtt hatalmas akáctörzset pillantunk meg, ez Tessedik akácfája. A hagyomány szerint még Tessedik ültette 1790 körül, melynek mára csak borostyántakaróval borított csonkja maradt.
www.mek.oszk.hu
Városi könyvtár:A régi városháza végében található a városi könyvtár. 1973-ban költözött ide, 1987-ben átalakították. Több, mint 60000 kötet, 140 féle folyóirat, és több mint 4100 hangzóanyag található itt. A város honlapjának elkészítésében jelentős segítséget nyújtott a helytörténeti és helyismereti gyűjteményével.
www.szarvas.hu - Könyvtár
www.szvki.hu - A Szarvasi Könyvtár
Strandfürdő:A szarvasi strandfürdő szabadtéri és fedett fürdőmedencéit 35 C-fokos hévízkút vize táplálja.
www.utazzitthon.hu - Szarvasi strandfürdő
Művelődési Ház:Az 1964-ben épült épületben ma a Művelõdési Központ, a Tourinform Iroda és a 500 férõhelyes Turul Mozi működik.
www.vpmk.hu - Vajda Péter Művelődési Központ
Régi Úttörőház:A régi Úttörőház épületét látják. Előkertjében díszlik a ritkaságnak számító télizöld tölgy, melynek lombja enyhe teleken a fán marad. Ma a Vajda Péter Gimnázium "B" épülete.